Грижи

Старчески дом

От постъпването в дом "Буона вита" осигуряваме денонощен 24-часов надзор над здравословното състояние на възрастните хора. За целта се ангажира целият екип, в който се включват: 1) личен лекар на домуващите със здравна практика и клинична лаборатория; 2) лекари консултанти (тесни специалисти, които провеждат консултации на място в дома при необходимост); 3) висококвалифицирани медицински сестри – на разположение за различни медицински манипулации; 4) рехабилитатори – за осъществяване възстановителни процедури на място при хора с неврологични, ортопедични и др. заболявания; 5) социален работник – за провеждане на ефективна комуникация и социална адаптация на възрастните хора; 6) санитарки с богат социален опит.

Възрастните хора се радват на всички необходими удобства – стая със самостоятелен санитарен възел, телевизор с кабелна телевизия, хидравличен асансьор за шест човека, дневна с трапезария за хранене, а системата за денонощно видеонаблюдение от медицинската стая и пожароизвестяването обезпечават безопасността им.

Особено важно е категоризирането на новопостъпилите домуващи и обслужването, което биха получили съобразно нуждата си от дом за възрастни, дневен център или функция на хоспис. Провеждат се културни мероприятия в дома – чествуване на рождени дни, празнични и поздравителни концерти, като гастролират музикални и фолклорни състави от цялата страна. За хора с жив интерес към българската история и добра физическа кондиция се организират туристически екскурзии и посещения на местности и паметници с културно-историческо значение.