Дом за възрастни хора

Дом за възрастни хора – история

Домът за възрастни хора, това често се асоциира с напредъка на съвременното общество. Необходимостта от допълнителна грижа за възрастните хора обаче датира още от 17 век. Съществуващите тогава институции не са под формата на дом за възрастни хора, но приемат всеки, който има нужда от помощ в своето ежедневие. Лесният достъп до дом за възрастни хора в началото обаче не е регламентиран и изпратените там възрастни не са разполагали с повечето от удобствата, които са достъпни в момента. Това е напълно разбираемо, тъй като тогавашните закони не са нито толкова напреднали, нито толкова всеобхватни, колкото днешните. В световен мащаб същинската революция в дома за възрастни хора настъпва след Втората световна война. След войната множество възрастни хора остават сами, а това увеличава търсенето на дом за възрастни хора.

Съвременен дом за възрастни хора

Във фокуса на съвременния дом за възрастни хора попада качествената грижа и пълноценният живот на пребиваващите в тях. Голямото разнообразие от услуги в този сектор отговаря на нуждите и желанията на всички настанени възрастни хора. Днес съществуват множество и то различни домове за възрастни хора. Едната част от тях се фокусират върху осигуряването на денонощна медицинска грижа, докато другият тип дом за възрастни хора предлага повече социална и емоционална подкрепа. Има и дом за възрастни хора, който извършват и двете дейности. Това разнообразие в предлаганите услуги не само улеснява избора на дом за възрастни хора, но и осигурява подходящ такъв за всеки един човек.

Дом за възрастни хора в България

Домът за възрастни хора в България и услугите, които предлага, се регламентират със съответните закони, което гарантира качествената грижа в тях. Лицензираният дом за възрастни хора отговаря на нужните критерии и поради това не допуска компромиси по отношение на оказваната подкрепа – било тя медицинска или социална. Това прави дома за възрастни хора много по-комфортен, модерен и сигурен, отколкото е бил домът някога преди. В този смисъл може да се разбере и защо стават все по-търсени. Всеки дом за възрастни хора трябва да притежава нужната атмосфера и да кара настанените в него да се чувстват спокойни и щастливи. Домът за възрастни хора има за цел да подобри качеството на живот на настанения, да го обгрижва и да му осигурява адекватна помощ и подкрепа.

„Буона вита” – различният дом за възрастни хора

„Буона вита” не е просто поредният дом за възрастни хора, а място, където всеки възрастен човек може да получи професионална медицинска помощ и да се почувства по-добре не само физически, но и емоционално. Това, което толкова много различава „Буона вита” от друг дом за възрастни хора, се крие във всеотдайната грижа на невероятния екип от лекари, санитари и рехабилитатори. Индивидуалното внимание към всеки възрастен човек е запазена марка на този дом за възрастни хора още от неговото създаване през 1999 година. За няколкото десетилетия, изминали оттогава, „Буона вита” усъвършенства непрекъснато услугите, които предлага на възрастните хора, и подобрява качеството на предлаганата грижа. С помощта на професионалисти и съвременни условия на живот „Буона вита” не само е първият частен дом за възрастни хора в България, но и несъмнено се нарежда сред най-добрите домове за възрастни хора. Неговата истинска сила се корени в стремежа му да остане в крак с най-новите тенденции в медико-социалната грижа. Целият екип на „Буона вита” знае, че да избереш дом за възрастни хора за свой близък не е лека задача. Тя обаче може да бъде улеснена, когато домът за възрастни хора е уютно и модерно обзаведен и предлага наистина качествени грижи. А „Буона вита” е точно такъв. „Буона вита” разполага с всичко необходимо за безопасното и приятно прекарване на всеки възрастен човек. Домът за възрастни хора е разположен на удобна локация; обезопасен е и се стреми да предлага най-доброто в обгрижването.

Условия и услуги в дома за възрастни хора

Качественото обгрижване и индивидуалното внимание, което получава всеки живущ в дома за възрастни хора, позволяват на настанения да се чувства добре. За екипа на „Буона вита“ е най-важен подходът, защото възрастните хора са различни и имат различни нужди, които трябва да бъдат напълно задоволени. Домът за възрастни хора предлага сигурност и надежда за по-светло бъдеще. „Буона вита“ е алтернативното решение за най-близките ни хора, за които искаме най-доброто. Този дом за възрастни хора е правилно решение, ако искате да разчитате, че някой ще положи истински грижи за настанените. Екипът работи неуморно и всекидневно, за да подсигури качествена помощ – както за физическото, така и за психическото здраве на възрастните хора.

Усмихнати възрастни хора

Възрастните хора също се нуждаят от усмивки и положителни емоции. Възрастните хора не се различават с нищо от останалите, те също изпитват потребност да се чувстват разбирани, обичани и обгрижвани. Този дом за възрастни хора предлага не просто продължаване на лечението на възрастните хора, но също така емоционална подкрепа и екип, на когото може да се разчита денонощно за съдействие. Най-важното при грижата за възрастни хора е те да не се чувстват сами в ежедневието или болките си. Възрастните хора се нуждаят от разбиране, от общуване и домът за възрастни хора „Буона вита“ може да им осигури социална адаптация, стабилна среда и условия, чрез които възрастните хора да подобрят своето физическо и ментално здраве. „Буона вита“ се стреми да дарява надежда и утеха, защото за екипа на дома за възрастни хора е от изключително значение да се справя заедно с трудностите. Възрастните хора са изправени пред ежедневни изпитания от всякакъв характер – понякога имат нужда от лечение, понякога имат нужда някой да ги изслуша, понякога имат нужда от развлечение, понякога желаят да се почувстват отново млади и жизнени. „Буона вита“ не връща времето назад, но се опитва да върне усмивките в настоящето и да върне вярата за по-спокойно, красиво и уверено бъдеще. Когато полагаме грижи за възрастни хора, не бива да забравяме, че най-важното е да бъдем добри, да проявяваме разбиране и да сме по-човечни един към друг. Домът за възрастни хора „Буона вита“ осигурява спокойствие за семействата на настанените и се грижи живущите в дома да останат доволни от избора си. Възрастните хора трябва да бъдат окуражавани, че животът им може да бъде много по-добър отсега.