Старчески дом

Старчески дом „Буона Вита“

„Буона Вита“, функциониращ като дневен център и старчески дом, е създаден през 1999 година от семейство д-р Христови, за да отговори на засилващата се нужда от подобни заведения в България. Старческият дом покрива всички изисквания и стандарти, осигурява нужната медицинска и социална подкрепа. „Буона Вита“ е първият лицензиран частен дом за възрастни хора в България и гарантира добър живот за настанените и спокойствие за близките на пациентите. Този старчески дом предлага алтернатива на досегашните съществуващи домове за възрастни хора. Семейство д-р Христови превръща един обикновен старчески дом в нещо повече – в луксозен старчески дом с всички удобства, които да осигурят благоприятна атмосфера и качествено обгрижване.

Правилният избор на старчески дом

Основен критерий при избор на правилен старчески дом е той да осигурява качествена медицинска грижа за лекуване и възстановяване. Тази грижа трябва да включва всички необходими медицински манипулации, които се изискват от съответното здравословно състояние на постъпилия човек. Старчески дом „Буона Вита“ предлага специализиран екип, включващ лекари, психолози, рехабилитатори, медицински сестри, социални работници и санитари, които са на разположение постоянно, за да окажат необходимата грижа за всеки настанен в хосписа. Главна цел и единствена задача на всеки старчески дом е подобряване физическото и психическо здраве на постъпилите пациенти. Старчески дом „Буона Вита“ предлага адаптация и социализация. Старческият дом съществува, за да подобрява качеството на живота.

Защо е нужен старчески дом?

Старческият дом не е просто място, заменящо болничното заведение, защото за разлика от болниците, луксозният старчески дом се грижи както за физическото състояние на пациента, така и за неговата емоционална стабилност и увереност. Един старчески дом помага на възрастния човек да се справи с болката си, да придобие увереност, че може да преодолее страха, и най-вече – старческият дом има задача да осигури пълен комфорт на настанения. Старческият дом облекчава живота на възрастните хора, кара ги да се чувстват по-добре, по-спокойни, по-адаптирани в социалната среда. Старческият дом би могъл да сложи едно ново начало в нечий живот. Старческият дом не означава отказ, а борба за по-пълноценен и качествен живот.

Старчески дом – алтернатива и по-добра грижа

Специфичното в дома „Буона Вита“ е това, че предлага индивидуален подход към всеки, потърсил помощ и настанен в него. От постъпването в старческия дом се осигурява 24-часов надзор над здравословното състояние на възрастните хора. Екипът на „Буона Вита“ непрекъснато се развива и самоусъвършенства, постигайки високо качество в медико-социалното обслужване и обгрижване на обикновения човек. Старческият дом ангажира целия си екип, който включва: личен лекар със здравна практика и клинична лаборатория; лекари – консултанти (тесни специалисти, провеждащи консултации на място при необходимост); висококвалифицирани медицински сестри, които са на разположение за различни медицински манипулации); рехабилитатори (за осъществяване на възстановителни процедури на място при хора с неврологични, ортопедични и други проблеми и заболявания); социален работник (за провеждане на ефективна комуникация и социална адаптация на възрастните болни хора); санитари с богат социален опит. За всеки новопостъпил в старческия дом се изготвя индивидуален план за обслужване. Планът е предлага най-доброто възможно за възрастния човек, за да може и той, и неговите най-близки хора да се чувстват спокойни и уверени.

„Буона Вита“ – старчески дом за Вашите най-близки хора

Частният дом „Буона Вита“ се превърна в един от най-добрите в страната, благодарение на дългогодишния опит на семейство д-р Христови. Възрастните хора в луксозния старчески дом се радват на всички необходими удобства за един приятен престой - хидравличен асансьор за шест човека, дневна с трапезария за хранене. В старческия дом има денонощна охранителна система, осигуряваща безопасността на настанените. Старческият дом разполага и с пожароизвествяване за пълна защита на пациентите. Паркът и дворът около сградата на луксозния старчески дом дават възможност за разходки, отдих и чист въздух. Организират се постоянно забавления, концерти, празненства, честват се рождени дни. Защото за екипа на старческия дом най-важен е комфортът на настанените възрастни хора.

Най-подходящият старчески дом за най-близките хора

„Буона Вита“ предлага удобства, качествена медицинска грижа, подкрепа от специалисти и цял екип, който е постоянно на разположение при нужда. Старческият дом е съобразен с всички европейски изисквания и стандарти. „Буона Вита“ напълно отговаря на името си – старческият дом осигурява добрия живот, който всеки възрастен човек заслужава. Този старчески дом се различава от останалите домове, заради екипа, възприемащ задълженията си не като работа, а като призвание; заради нормалното човешко отношение, което понякога е най-важното. В този старчески дом се провежда задълбочен разговор между ръководството и семейството на новопостъпващия, за да може да се изготви най-добрият индивидуален план, съобразен с нуждите. Настанените в „Буона Вита“ условно се разделят на три групи: 1) автономни (самообслужващи се на крак хора); 2) хора, които се придвижват с помощта на персонала (с придружител); 3) на легло, с необходимост от обгрижване и обслужване на място със съответните медицински манипулации, аналогични на необходимите изисквания на хоспис. Ежедневните усилия и работа на екипа на луксозния старчески дом допринасят за отличното физическо и психическо здраве на възрастните хора.

Старчески дом в София

Доскоро изборът на старчески дом в София, но и като цяло в България, беше крайно ограничен. Особено след приемането на държавата в Европейския съюз през 2007 година критериите за медико-социално заведение, за хосписите, за домовете за възрастни хора, значително се завишиха. Старчески дом „Буона Вита“ успя да покрие всички стандарти. С усърдна работа, загриженост и силна емпатия, екипът на старчески дом „Буона Вита“ неуморно и ежедневно дава всичко от себе си, за да улесни живота на всички настанени пациенти. Всички от екипа на старческия дом – заедно и по отделно, имат грижата максимално да задоволят нуждите на хоспитализираните възрастни хора в луксозния старчески дома. Всеки възрастен човек заслужава индивидуален подход, специфично отношение и признанието, че нуждите му са чути, разбрани и съобразени. Общата цел тук е постигането от страна на пациента състояние на оптимално физическо и психическо здраве на фона на максимално добро адаптиране и социализиране в медико-социално заведение „Буона Вита“. „Буона Вита“ не е просто поредният частен дом за възрастни хора, където никой не се съобразява с нуждите на настанените. Това е луксозен старчески дом, в който всеки възрастен човек ще открие спокойствието, за което си мечтае. Старчески дом, който укрепва физическото здраве на пациентите си, но и се грижи тяхното емоционално състояние също да бъде добро. Истинският приоритет на старчески дом „Буона Вита“ е всеки, настанен в старческия дом, да получи достойно внимание, грижи и внимание.