Дом за стари хора

Дом за стари хора – уют и надежда

Домът за стари хора, като институция, е създаден, за да бъде алтернатива на болничните заведения. Преди всичко всеки дом за стари хора трябва да се бори срещу обичайната потискаща атмосфера и неприемливи условия. Домът за стари хора е нужно да се превърне в синоним на надежда за възрастните ни близки, които да открият ново начало за себе си; да бъдат спокойни за дните си и да захвърлят настрана всички грижи и притеснения. Домът за стари хора трябва да отговаря на нужните изисквания и стандарти, за да осигури необходимата благоприятна среда, която да върне усмивките и надеждата на всеки настанен възрастен човек. Удовлетворяването на потребностите на старите хора трябва да бъде най-важната задача на екипа на всеки дом за стари хора, защото сега е времето да се погрижим за хората, които някога са се грижили за нас.

Правилен избор на дом за стари хора

Съвременното общество има все по-високи изисквания към дома за стари хора и това е добре, защото се усеща нарастващата нужда от промяна. Влиянието, което общественото мнение оказва върху домовете, дневните центрове и хосписите, благоприятства да се измени фокуса към качествената грижа и възможно най-пълноценния живот на настанените в подобни заведения. Желаната промяна трябва да се стреми да подобри условията и да отговори на всяка нужда и всяко желание на възрастния човек. Съществуването на разнообразни по вид и дейност домове за стари хора в никакъв случай не улеснява избора на такъв, защото „външните“ условия не винаги отговарят на качеството. Един дом за стари хора, за да бъде наречен добър, трябва да притежава нужното отношение и правилния подход.

Дом за стари хора в България

Домът за стари хора в България и услугите, които предлага, се регламентират със съответните закони, което гарантира качествената грижа в тях. Лицензираният дом за стари хора отговаря на строги критерии и поради това не допуска компромиси по отношение на оказваната подкрепа – било тя медицинска или социална. Това прави дома за стари хора много по-комфортен, модерен и сигурен, отколкото е бил домът някога преди. В този смисъл може да се разбере и защо стават все по-търсени. Към днешна дата наименованието „дом за стари хора” е по-подходящо отвсякога, тъй като тези заведения са точно това – втори дом за старите хора, един чудесен шанс те да живеят в комфортна и уютна атмосфера и да се чувстват спокойни и щастливи.

„Буона вита” – различният дом за стари хора

„Буона вита” не е просто дом за стари хора, а място, където всеки възрастен човек може да получи професионална медицинска помощ и да се почувства по-добре не само физически, но и психически. Това, което толкова много различава „Буона вита” от друг дом за стари хора, се крие във всеотдайната грижа на невероятния екип от лекари, санитари и рехабилитатори. Индивидуалното внимание към всеки възрастен човек е запазена марка на този дом за стари хора още от неговото създаване през 1999 година. За повече от две десетилетия, изминали оттогава, „Буона вита” усъвършенства непрекъснато услугите, които предлага на възрастните хора, и подобрява качеството на предлаганата грижа. С помощта на истински професионалисти и съвременни условия на живот „Буона вита” не само е първият частен дом за стари хора в България, но несъмнено е и най-добрият дом за стари хора. Неговата истинска сила се корени в стремежа му да остане в крак с най-новите тенденции в медико-социалната грижа. Целият екип на „Буона вита” знае, че да избереш дом за стари хора за свой близък не е лека задача. Тя обаче може да бъде улеснена, когато домът за стари хора е уютно и модерно обзаведен и предлага наистина качествени грижи. „Буона вита” разполага с всичко необходимо за безопасното и приятно прекарване на всеки възрастен човек. Изключително голям плюс е и локацията на този дом за стари хора, който се намира съвсем близо до центъра на София, което го прави много удобен за посещения по всяко време. Оборудван с всички необходими средства за безопасност, този дом за стари хора и услугите, които предлага, го превръщат в най-добрия избор за всеки възрастен човек.

Услугите в дом за стари хора

В името на най-добрата грижа в хосписа „Буона вита” при първоначалното настаняване са извършва подробна оценка на нуждите и желанията на възрастния човек. След подробен разговор и със съгласието на семейството се изготвя индивидуален план за грижата и лечението (ако е необходимо такова) на конкретния човек. Вземат се предвид както предпочитанията на възрастния човек, така и тези на неговото семейство. Само по този начин в дома за стари хора всеки може да се почувства на място. В „Буона вита” специалистите знаят, че хората за различни – те имат не само различни нужди, но и различни очаквания от дома за стари хора. Затова интензивната комуникация е и ключът към спокойното и пълноценно пребиваване в който и да е дом за стари хора. В хосписа „Буона вита” можете да намерите най-доброто за вашите близки. В този дом за стари хора цари приятна и уютна атмосфера, хората са усмихнати и приветливи, а условията в него отговарят на най-високите стандарти в тази сфера. Отличното качество на медицинските грижи е неоспорима силна страна на „Буона вита”, но в този дом за стари хора всеки човек намира много повече от това. Постоянно видеонаблюдение, самостоятелна стая със санитарен възел, телевизор с кабелна телевизия, подходяща за отдих градина - всеки аспект от този дом за стари хора е организиран в името на тяхното благополучие. В „Буона вита” отношението на целия екип към възрастните хора е основната причина хосписът да продължава да процъфтява вече 21 години. Чрез неуморните грижи за възрастните в този дом за стари хора цари спокойна, приятелска атмосфера. Качественото обгрижване и индивидуалното внимание, което получава всеки живущ в дома за стари хора, позволяват на всеки да се чувства добре.

Хубавата страна на дома за стари хора

Макар че домът за стари хора с функцията на хоспис може да не изглежда като най-веселото място, в него всъщност много често се срещат усмивки. Любимата част на всеки живущ в дом за стари хора са развлеченията. Без да губи нито частица от професионалната медицинска грижа, екипът на „Буона вита” цени и стимулира груповите занимания и празненства. В дома за стари хора се честват непрекъснато рождени дни, организират се тържества и гостуват разнообразни танцови и музикални групи. Емоциите, които подобни събития генерират, разведряват атмосферата и сплотяват целия колектив. Неслучайно и всички ги очакват с такова нетърпение. За доброто настроение помагат и разходките сред природата – в двора на сградата или в близкия парк. Тези ежедневни активности поддържат духа на живущите в дома за стари хора, помагат за тяхната социализация и имат благоприятно влияние върху психологическото им състояние. Затова и екипът на „Буона вита” е винаги готов да даде повод за усмивка и да протегне ръка, когато е необходима помощ – единствено по този начин всички настанени в дома за стари хора могат да се чувстват спокойни и щастливи.